Рівне, Шкільна 45
Залишити заявку
Додати оголошення
Поради при покупці квартири на вторинному ринку
2180

Купівля квартири - приємний і хвилюючий момент для всієї родини. Хочеться швидше оформити угоду і насолоджуватися наведенням затишку в новій власності. Однак з покупкою квартири пов'язано безліч ситуацій, при яких можна мимоволі стати жертвою аферистів. Тому в цьому питанні поспіх ні до чого. Необхідно ретельно перевіряти спірні моменти на кожному етапі операції. Обов'язково необхідно перевіряти наявність і справжність документів на квартиру і посвідчення особи господарів,  з'ясувати все необхідне про нерухомість, що купується, бажано первірити  репутацію продавця. Всі документи, які підписуєте обов'язково потрібно завіряти у нотаріуса.


Причини зриву угод


Продаж квартири найчастіше може не відбутися з вини господарів. Вони можуть знайти більш вигідних покупців або передумати продавати житло. Якщо вже був внесений задаток, продавці квартири зобов'язані його повернути, іноді і в подвійному розмірі (згідно з договором про внесення завдатку). Якщо угода не відбулася з ініціативи покупця, задаток не повертається.


На жаль, проблеми можуть виникнути і після укладення угоди, в результаті яких вона може вважатися недійсною. Це найчастіше пов'язано з ситуаціями, коли у квартири кілька власників або претендентів на спадщину, які можуть анулювати факт купівлі-продажу. Особливо уважними варто бути, коли квартира продається за дорученням. Ніколи не можна укладати угоду по копіях документів на право власності.


У зоні ризику знаходиться ще один момент, на який необхідно звернути увагу - чи прописані в квартирі діти. Якщо в ній зареєстровані неповнолітні, нотаріус не має права укладати договір купівлі-продажу без згоди опікунської ради. Також, купуючи квартиру, слід пам'ятати, що один з подружжя не має права продавати житло без присутності другої половини або письмової згоди, завіреної нотаріально. Навіть якщо чоловік і жінка в розлученні, але житло купувалося в шлюбі, згода на продаж необхідна.


Анулювання угоди може відбутися і в тому випадку, якщо в квартирі прописана людина, що перебуває в будинку для літніх людей чи місцях позбавлення волі. В цьому випадку можна самостійно поцікавитися  про зареєстрованих мешканців за конкретною адресою. Якщо продавець раптом виявиться наркоманом, алкоголіком або психічно нездоровим, угода також може бути анульована. Щоб уникнути такої ситуації необхідно побачитися і поспілкуватися з продавцем до укладення угоди. Якщо людина не викликає довіри, краще не мати з нею ніяких юридичних справ. Також до завершення покупки варто навести довідки у сусідів про репутацію господаря, чи часто змінювалися власники квартири. Не завадить дізнатися і про сусідів.


Гарантії при укладенні угоди.


У сучасному світі, повному сюрпризів і несподіванок, не варто брати на себе сміливість у виборі квартири і можливості перевірити її юридичну справжність. Способи купувати житло самостійно або через знайомих давно зжили себе. Ідеальний варіант убезпечити себе при купівлі-продажу квартири - це укладення договору з агентом з нерухомості. Його потрібно укладати обов'язково! Так як в документі прописані обов'язки сторін, терміни їх виконання, а також штрафні санкції. Такий договір буде вашою гарантією, що агент не зможе за певну плату від господарів прикрити недоліки квартири або проблеми в документах. Серед великої кількості  агентств з нерухомості важливо підібрати хорошого фахівця, з яким вам буде комфортно. У цій ситуації можна скористатися рекомендаціями друзів або родичів.


Існує безліч важливих моментів, які потрібно враховувати при покупці квартири. При укладанні договору потрібно бути дуже уважним і пильним, звертатися до послуг грамотних і перевірених фахівців. Якщо врахувати всі вищевикладені поради, покупка квартири пройде без проблем і подарує лише позитивні емоції.

Корисні статті

Чому вам потрібні яскраві фотографії для продажу квартири

 

Найбільший відгук отримують оголошення з фотографіями.

  • поставитеся до цього питання особливо уважно .

Особливо я...

99

Крок 4:

 

Як написати текст оголошення так, щоб вашу квартиру захотіли купити негайно

 

Правильна структура продаючого тексту в оголошенні про продаж нерухомості

 

...
436

Якщо ви ще не вирішили де купувати квартиру, на первинному ринку(у новобудові) чи на вторинному (хрущівка, панелька, покращене планування, чешка та ін.), то ми зібрали сім найвагоміших аргументів к...

1373

 

На що звернути увагу в першу чергу .

Для початку потрібно визначитися на якому ринку ви шукатимете квартиру на купівлю на первиннному(в новобудові) чи на вторинному(хрущівка, пане...

946