Рівне, Шкільна 45
Залишити заявку
Додати оголошення
Різниця між новобудовою і хрущовкою
1167

Зважившись придбати власне житло, людина в першу чергу орієнтується на вартість нерухомості - сума, яку вона має при собі, здебільшого обмежена. Ціна за квадратні метри - це той фактор, який диктує умови й змушує переглянути пріоритети. На вартість квартири безпосередньо впливають такі чинники:

• Розташування, віддаленість від центру. Це стосується і населених пунктів області, і районів міста (в нашому випадку - Рівне).

• Кількість кімнат. Багато сімей вважає, що їх повинно бути на одну більше, ніж членів родини. Однак в цьому питанні все вирішують гроші.

• Будівельний матеріал, з якого був зведений будинок. Практика показує, що мешканці Рівного надають перевагу будинкам з екологічно чистої цегли . Панельні стіни необхідно утеплювати.

Ринок, з яким доведеться мати справу покупцеві квартири, - первинний або вторинний. Різниця у вартості  об'єктів в новобудовах і будинках радянського періоду поступово скорочується, але поки вона існує. Це обумовлено багатьма факторами, основний з них - обмежена платоспроможність населення України. Власники житла роблять знижки, оскільки розуміють: новобудови виникають масово, цілими кварталами, тому конкуренція величезна.

Плюси і мінуси «первинного» житла

Первинна квартира - це житло, у якого не було власника до моменту придбання. Добре, якщо будинок повністю закінчено й здано в експлуатацію, тому що в гіршому випадку квартира існує тільки в проектах, документах або в «замороженому» будівництві. Існує безліч «підводних каменів», з якими зіткнеться потенційний покупець:

1. Необхідність реєструвати нерухомість на себе, щоб квартира перейшла з категорії первинного житла у вторинну. Право власності закріплюється документально.

2. У новобудові не всі квартири викуплені: ліквідне й недороге житло швидко розбирають, а багатокімнатні квартири «висять баластом». Не мають попиту й квартири на першому або останньому поверсі, з видом на пустир, тощо. Забудовник змушений оформляти на себе права власності, а потім реалізовувати квартири як вторинні, вважаючись їх власником.

3. Нові квартали виростають далеко від інфраструктури й транспортних артерій.

Ось аргументи на користь новобудов:

• Інноваційні матеріали та сучасні технології, які були використані при забудові.

• Склопакети, наявність встановлених лічильників.

• П'ятирічна гарантія з безкоштовним ремонтом.

• Відчуття «життя з чистого аркуша» в квартирі без «історії».

Доводи на користь квартири на вторинному ринку

Вторинне житло - це квартири, які реалізовуються власниками. Це може бути фізична особа (господар), юридична особа (фірма або організація), муніципалітет. Основна перевага такої житлоплощі - це можливість відразу вселитися, а косметичний ремонт зробити з часом. Також в квартиру з історією швидко й легко прописують не власників. Також будинки радянської споруди, особливо в центрі Рівного, оточені об'єктами інфраструктури.

Труднощі, які можуть виникнути на вторинному ринку житла:

1. Квартира не приватизована, тобто її власником вважається держава.

2. У квартирі прописані неповнолітні. Їх права захищають органи Опіки та Піклування.

3. З квартири не виписали не власника, який знаходиться в Місцях Позбавлення Волі або в збройних силах України.

4. За багато років перегородки постраждали від умов навколишнього середовища, їх потрібно зміцнювати або утеплювати. Старі застарілі комунікації можуть вийти з ладу.

Перераховані аргументи та недоліки відносні: сталінська споруда може бути міцною та надійною, а новий житловий комплекс - побудований з низкою серйозних порушень. Досвідчений агент з нерухомості допоможе вам підшукати квартиру, яка буде влаштовувати саме вас, без неприємних сюрпризів. Наша компанія гарантує:

• Індивідуальний підхід на основі багаторічного досвіду.

• Чесність і прозорість.

• Професіоналізм.

• Широкий вибір житла в новобудовах і старих районах Рівного.

• Тактовність і доброзичливість на всіх стадіях співробітництва.

Ми знаємо ціну вашого часу і вміємо продавати нерухомість.

Телефонуйте 0981788872, агентство нерухомості "GALT" Рівне

+

Корисні статті

Кожен день, наше життя складається з якихось подій - радощів, печалей, і з усім цим неодмінно йдеш додому. Мій дім- моя фортеця. І хочеться, щоб ця фортеця зустрічала після насиченого робочого дня ...

1196

Крок 3:

Як підготувати квартиру до показу щоб продати її якомога дорожче

Що допоможе вам продати квартиру дорожче і як це зробити.

Щоб продати дорожче - зробіть свою квартиру візуал...

139

Якщо ви ще не вирішили де купувати квартиру, на первинному ринку(у новобудові) чи на вторинному (хрущівка, панелька, покращене планування, чешка та ін.), то ми зібрали сім найвагоміших аргументів к...

1364

Під час кризи, в спробах заощадити, люди "кидаються" на житло, що будується. Квартири в таких будинках дешевше, але існує і перелік ризиків. Кожен вирішує сам чи готовий він переплат...

976