Рівне, Шкільна 45
Залишити заявку
Додати оголошення
Етапи продажів житла в новобудовах. Плюси і мінуси.
977

Під час кризи, в спробах заощадити, люди "кидаються" на житло, що будується. Квартири в таких будинках дешевше, але існує і перелік ризиків. Кожен вирішує сам чи готовий він переплатити за спокій або хоче заощадити.

Є своєрідні етапи будівництва, від яких безпосередньо залежить вартість квартир і ризики. Пропорція приблизно така: чим більше побудовано, тим більше ціна і тим менший ризик.

Розглянемо ці стадії:

1.Котлован, фундамент.

Це найперший етап будівництва, більшість компаній саме на ньому відкривають продажу. Ризик максимальний, але і вартість квартири в середньому на 30-40% нижче, ніж вартість готової.

На цій стадії в продаж надходять всі квартири, тому вибір дуже великий. До того ж - на етапі закладки фундаменту готові до покупки лише 15-20 відсотків перспективних мешканців.

2. Будівництво.

На цій стадії будинок готовий приблизно на 50-60 відсотків. Покупці воліють купувати квартири на цьому етапі, адже чекати залишається порівняно недовго, ризики мінімальні, а ціни приблизно на 20-30% нижче, ніж в зданій квартирі.

3.Завершення робіт. Оздоблювальні роботи.

Вибір квартир до цього часу вже малий. Найзручніші розбирають ще на перших двох етапах.

Ризики на цьому етапі майже нульові, але і ціна зростає.

Квартири ще знаходяться без оздоблення, можна обговорити з підрядником, залишити квартиру з чорновою обробкою, або ж погодитися на повний ремонт.

Справа в тому, що будівельники часто роблять ремонт низької якості, після них доводиться вирівнювати підлогу і стіни. До того ж, в більшості випадків встановлюються дешеві двері і однокамерні вікна.

4. Готовність.

Будинок приймається державною комісією і офіційно вводиться в експлуатацію.

Цінник стає значно вище і зупиняється на цьому. Ризик зникає як такий.

До цього часу в продажу залишається близько 25 відсотків квартир.


Кожен вибирає для себе - заощадити, але не бути повністю впевненим, що отримаєш бажану квартиру, або переплатити за спокій. Зараз рідше відбуваються ситуації, коли пайовиків обманюють, заморожують будівництво. Але ще зовсім недавно такі випадки були досить частими. За старою звичкою продовжують боятися брати квартири на етапі будівництва, але, насправді, боятися не потрібно. Потрібно бути уважним.

Дуже важливо перевірити забудовника. Як документально, так і на ділі. Тобто подивитися, як він впорався з аналогічними проектами в цьому місті, в який термін і так далі. Адже якщо забудовник досить давно працює в місті, виконує роботу якісно, ​​то боятися нічого.

Корисні статті

Нова квартира - це завжди перспективи для молодої родини, майбутнє для дітей, вигідна інвестиція та можливість отримання стабільного пасивного доходу. Вирішили влаштуватися в місті Рівному назавжди...

802

Крок 3:

Як підготувати квартиру до показу щоб продати її якомога дорожче

Що допоможе вам продати квартиру дорожче і як це зробити.

Щоб продати дорожче - зробіть свою квартиру візуал...

139

Операції з нерухомості- складний процес, який потребує професійних знань та навичок.

Саме тому, вирішення усіх питань щодо нерухомості необхідно довірити спеціалістам. Ріелтори у місті Рівне доп...

921

Крок 4:

 

Як написати текст оголошення так, щоб вашу квартиру захотіли купити негайно

 

Правильна структура продаючого тексту в оголошенні про продаж нерухомості

 

...
341