Рівне, Шкільна 45
Залишити заявку
Додати оголошення
ІНСТРУКЦІЯ ПО ВИГІДНОМУ ПРОДАЖУ НЕРУХОМОСТІ
248

ІНСТРУКЦІЯ ПО ВИГІДНОМУ ПРОДАЖУ НЕРУХОМОСТІ СВОЇМИ СИЛАМИ

 

 

Умовні позначення:                                                      

ОН - об'єкт нерухомості,

АН - Агентство нерухомості.

 

 

Крок 1. Встановити вартість ОН наступним чином:

       Крок 1.1. Переглянути ЗМІ (газети, журнали, сайти), наприклад, (Об’ява, AVISO, OLX,DOM.RIA RIELTOR.UA) для того, щоб виявити середню ціну на подібні ОН.

 

Примітка: необхідно врахувати, що ціна, зазначена в ЗМІ, часто включає в себе комісійні АН від 500 доларів до 10% від вартості ОН.

 

Крок 1.2. Обдзвонити всі аналогічні ОН, для того щоб з'ясувати попит. Необхідно з'ясувати, як довго продається ОН,

як часто бувають перегляди квартири, і які причини відмови від покупки, щоб розуміти, які можуть бути заперечення у Ваших потенційних Покупців.              

 

 

Крок 1.3. Проаналізувати отриману інформацію і визначити реальну вартість Вашої нерухомості.

Примітки:

  • Визначити реальну вартість - це значить з'ясувати чи можна продати ОН при подібній вартості за 2 місяці або менше. Якщо ОН продається більше 2-х місяців, то його вартість явно завищена.

 

  • При встановленні ціни необхідно звернути увагу на індивідуальні особливості Вашої нерухомості (наприклад, наявність прямо перед вікном Вашої кухні сміттєвого бачка знизить вартість аналогічної квартири без таких «зручностей» на 1000 доларів чи навіть більше .

Крок 2. Дати оголошення про продаж Вашої нерухомості в ЗМІ (газети, журнали, на сайти в Інтернеті) (Безкоштовні оголошення, Dom.ria, Besplatka,Барахолка Рівне, групи оголошень у FB, AVISO, Dom.rv.ua, Rieltor.ua та ін).

 

Крок 3. постійно «тримати руку на пульсі» попиту Покупців на Ваш ОН - тобто раз на тиждень аналізувати кількість дзвінків, скільки переглянуто, які заперечення виникли у потенційних Покупців, як з ними працювати на наступних переглядах і інші «приємні» дрібниці.

 

Крок 3.1. Якщо дзвінків надходить мало або їх взагалі немає, це означає, що ціна висока і необхідно її переглянути (повертаємося до кроку 1.)

 

Крок 3.2. Якщо дзвінки йдуть в достатній кількості (приблизно 2-5 дзвінків в день), значить, ціна встановлена вірно, переходимо до наступних кроків.

 

Крок4.Дати додаткову рекламу (наприклад, якщо протягом тижня була достатня кількість дзвінків, а переглядів було мало (менше 2-3 переглядів в тиждень), або якщо переглядів було досить, але після 6-го перегляду Ваш ОН так і не проданий - значить, цільова аудиторія не та і Вам потрібно змінювати рекламну стратегію),

Наприклад:

  • Розмістити платне оголошення в Google Ads,
  • Зробити розклеювання оголошень. В оголошенні описуються технічні характеристики квартири і вказується контактний телефон.

 

Крок 5.Регулярно (при виході нових випусків газет/журналів, а також щодня в Інтернеті, де розміщуються оголошення про купівлю/продаж нерухомості - продзвонювати оголошення, рубрики «Куплю» і «Обміняю », і пропонувати свій ОН.

 

Крок 6. Робити щотижневий аналіз ринку нерухомості

(див. Крок 1) для перевірки відповідності Вашої ринкової ціни. У разі зміни цін на ринку, Вашу ціну необхідно також скорегувати.

 

Крок 7. Відповідати на всі вхідні дзвінки потенційних Покупців. При цьому кожному потенційному Покупцю необхідно давати по Вашій квартирі повну інформацію, грамотно підносити переваги, щоб її хотілося купити, а також говорити і про її недоліки, підносячи їх ,по можливості ,як переваги (наприклад: «Так, у нас немає балкона, з іншого

боку , це знижує вартість квартири на N-тисяч доларів , крім того, Ви говорите, що у Вас маленькі діти ... Погодьтеся з тим, що балкон - це додаткова небезпека для малюків).

 

Крок 8. Призначати і проводити покази Вашого ОН. При проведенні показів не залишайтеся в квартирі один/одна, обов'язково скажіть кільком знайомим, хто до Вас повинен прийти.

 

Крок 9.Проводити переговори з Покупцем/Ріелтором Покупця за умовами продажу і нюансів проведення операції.

 

Коли Покупець знайдений:

 

Крок 10. Скласти попередній Договір купівлі-продажу (завдатку) самостійно або проговорити свої умови агенту Покупця для складання Договору з боку Покупця. Договір повинен містити в собі терміни укладання угоди і вартість продаваної квартири.

 

Крок 11. Підготувати пакет документів з Вашого боку, а також перевірити документи, які повинні бути підготовлені Покупцем .

 

Документи необхідні для продажу квартири:

1. Витяг з Держаного Реєстру Речових Прав на Нерухоме Майно. Примітка: Витягу про право власності може не бути, якщо:

А) Якщо правочин здійснювався до 5-го травня 2004 року, на документах повинен бути відповідний штамп.

Б) Якщо правочин здійснювався до 1-го січня 2013 року, тоді потрібно замовити «Витяг з інвентаризаційної справи»  в БТІ .

Якщо ж майно не зареєстроване НЕОБХІДНА первинна реєстрація права на ОН.

2. Правовстановлюючі документи: договір купівлі, продажу, договір дарування, Свідоцтво про право власності на квартиру, Договір міни, Свідоцтво про право на спадщину чи Свідоцтво про право на спадщину по заповіту, Рішення Суду, Договір довічного утримання (документ, на підставі якого Ви є власником).

Примітка: в разі якщо власником є неповнолітній, необхідно отримати дозвіл опікунської ради на продаж квартири.

3. Технічний паспорт

4. Довідка з ЦНАПу, про відсутність зареєстрованих осіб.(якщо є

зареєстровані, перед цим необхідно знятися з реєстрації)

5. Замовити у нотаріуса укладення договору купівлі-продажу, надіслати копії

документів.

6. Оплатити в банку (згідно з чинними на момент угоди тарифами):

  • Оплатити держ.мито у розмірі 1% від вартості угоди
  • Оплатити відрахування у пенсійний фонд у розмірі 1% від вартості угоди

 

  •  ПРИМІТКА: дохід, отриманий фізичною особою від продажу протягом звітного податкового року об'єкта нерухомості (однієї квартири), який перебуває у власності такої особи менше трьох років, оподатковується податком на доходи фізичних осіб за ставкою 5% та військовим збором за ставкою 1,5%.

 

  • У разі якщо протягом того ж звітного податкового року цією особою продається другий об'єкт нерухомості (квартира), то дохід, отриманий від такого продажу, оподатковується податком на доходи фізичних осіб та військовим збором на загальних підставах, незалежно від строку перебування цього об'єкта у власності фізичної особи.

 

 

  1. Отримати письмову згоду Вашого чоловіка/дружини (для тих, хто перебуває у шлюбі)
  2. Підготувати довідки про відсутність заборгованостей по всім комунальним службам
  3. Отримати оцінку ОН в експерта-оцінювача акредитованого Фондом Держ.майна

Примітка: якщо у Покупця іпотека, взяти у нього список необхідних документів, які Ви повинні надати в банк. Важливо враховувати, що різні банки можуть вимагати різні пакети документів, вони можуть відрізнятися одним документом, а в результаті може вийти затримка з термінами виходу на угоду від 2-х днів до місяця.

 

Крок 12. Призначити день угоди.

Примітка: Якщо при купівлі-продажу задіяний Банк (іпотека), узгодити дату і час операції з банком.

Крок 13. Перед проведенням угоди перевірити нерухомість і власника/ів на відсутність заборон на відчуження нерухомого майна і арештів (самостійно або з допомогою нотаріуса).

Крок 14. Прийти на угоду разом з Покупцем згідно із записом з усіма перерахованими вище документами і паспортом.

Обов’язково, уважно вичитати і підписати Договір купівлі-продажу.

 

Крок 15. ДЛЯ ВИПАДКУ іпотеки: в день угоди підписати кредитний договір з банком .

 

Крок 16. Здати документи нотаріусу для реєстрації переходу права власності і отримати копію договору з печаткою нотаріуса.

Крок 17. Надати покупцю довідки про відсутність заборгованостей по всім комунальним платежам і передати ключі від квартири.

18. Отримати розрахунок у Покупця, попередньо перевіривши кошти у банку або в нотаріуса

 

ВІТАЄМО ВАС!

Ви продали свою нерухомість!

 

Тепер, коли Ви знаєте, скільки дій потрібно зробити для продажу нерухомості, можливо, Ви довірите цю роботу професійному ріелтору, залишивши собі тільки кроки 17 і 18!

 

ДО НАС ЗРУЧНО ЗВЕРНУТИСЯ за телефонами:

+38 098 178 88 72 ;            +38 098 45 333 09

Корисні статті

Шукаєте тимчасове або постійне житло в місті Рівне?

Потрібен офіс під торгове представництво компанії?

Бажаєте знайти надійне агентство нерухомості з гарною репутацією?

Звертайтеся до нас...

614

Нова квартира - це завжди перспективи для молодої родини, майбутнє для дітей, вигідна інвестиція та можливість отримання стабільного пасивного доходу. Вирішили влаштуватися в місті Рівному назавжди...

802

Крок 3:

Як підготувати квартиру до показу щоб продати її якомога дорожче

Що допоможе вам продати квартиру дорожче і як це зробити.

Щоб продати дорожче - зробіть свою квартиру візуал...

139

Операції з нерухомості- складний процес, який потребує професійних знань та навичок.

Саме тому, вирішення усіх питань щодо нерухомості необхідно довірити спеціалістам. Ріелтори у місті Рівне доп...

921