Рівне, Шкільна 45
Залишити заявку
Додати оголошення
Плюси і мінуси проживання в котеджі
436

В Рівному більше прижилася назва котедж, хоча зазвичай цей тип нерухомості називають Таунхаус. Котедж чи таунхаус частіше за все-це перехідний етап, між квартирою і окремим будинком. Зараз в Рівному відразу декілька житлових масивів забудовується саме котеджними комплексми. Давайте  разом проаналізуємо плюси і мінуси проживання в котеджах, таунхаусах та багаторівневих квартирах з окремими входами, які теж можна відносити до цієї категорії житла 

Купівля та характеристики

Таунхаус – прекрасний варіант для тих, хто хоче проживати на більшій площі ніж у квартирі, мати декілька сот власної земельної ділянки але не мають бажання купувати великий будинок з просторою земельною ділянкою. Вартість таунхауса  з 3-4 кімнатами площею 100 квадтатних метрів приблизно дорівнює ціні трикімнатної квартири в місті. Таунхаус  коштує дешевше, ніж повністю окремий будинок, заощадити тут можна  на підведенні комунікацій, вартості земельної ділянки та швидкості такого будівництва, особливо якщо компанія- забудовник реалізує такий проект не вперше і має досвід у вирішенні складних будівельних задач.

Відстань від міста

У нашому місті є багато котеджів, які побудовані близько до центру міста, але більшість таунхаусів будується біля міста.Для когось це плюс, а для когось мінус  Все залежить від того чи комфортно вам у даному районі чи є там відповідна інфрастуктура і наскільки часто вам потрібно їздити в місто. Одним з важливих факторів при виборі котеджу є хороша транспортна розв’язка . Оною з переваг котеджного містечка є розміщення на  екологічно чистих приміських ділянках, де не настільки  загазовані вулиці як у місті, є можливість  погуляти на природі.

Сусіди

Багатоквартирні будинки припускають сусідство з різними людьми зверху, знизу, збоку, і це можуть бути десятки квартир на декількох поверхах, а також загальні ліфти, під'їзди і сходи. У котеджі ви господар особистого входу, зовнішнім виглядом і функціоналом якого розпоряджаєтесь як хочете: можна оформити ганок для відпочинку, встановити камери відеонагляду або зробити місце для барбекю . Сусідів у вас буде менше в порівнянні з квартирою, але й на самоті ви не залишитеся, як в окремому будинку за високим парканом. Деякі розглядають таунхауси як відмінну можливість дружити з обмеженою кількістю сімей, а інші вважають це мінусом і мріють про окремий будинок. У будь-якому випадку з однієї або двох сторін за стінами будуть жити інші люди, і варто заздалегідь потурбуватися про звукоізоляцію.

 

Площа і планування

Стандартна площа житла варіюється від 70 до 160 кв. м. Крім того, ви можете розпоряджатися нею на власний розсуд: зробити басейн на цокольному поверсі або спортзал з душовими. Побудувати камін у вітальні або розбити клумби і сад на присадибній ділянці, а може, залити його бетоном під стоянку для машини або побудувати дитячий майданчик. За домовленістю з сусідами можна поділити загальну територію на парковку і зону відпочинку для всіх бажаючих, займатися якою ви будете спільними зусиллями. Таунхаус являє собою дво- або триповерхову квартиру, де кожному члену сім'ї можна зробити свою кімнату і особисту ванну. Мінуси великої площі очевидні: прибирання в будинку не зрівняється з дво х- і навіть трикімнатної квартирою.

Опалення

У кожному блоці таунхауса можна встановити опалювальні котли: ви можете контролювати і змінювати температуру в будинку за своїм бажанням і ,звичайно, це суттєва економія на опаленні-ви можете самостійно вибрати той вид отолення будинку, який вам підходить найкраще-електоро- , газові,-твердопаливні,-сонячні батареї,- теплові насоси , камін і т.д.  

Ремонт

Більшість комунікацій забезпечені на рівні будівництва, а деякі таунхауси продаються вже з ремонтом. Якщо ви займаєтеся ремонтом з нуля, то доведеться вкластися в інженерні системи, які не довелося б робити в квартирі. Частоу котеджах не можна зробити прибудову, як у випадку з приватними будинками. Крім того,інколи, власникам заборонено змінювати дизайн і колір фасадів та вікон, тому що від них залежить загальний вигляд містечка.

Безпека та інфраструктура

Відпустити дітей погуляти набагато спокійніше на закритій території, ніж на міських вулицях. Забудовники намагаються забезпечити наявність інфраструктури для великих сімей, тому частіше за все будують там де поблизу  дитячі сади, школи і магазини. Не факт, що в котеджному містечку виявиться поліклініка, приготуйтеся до поїздок або витрат на приватні медичні центри. Заздалегідь ознайомтеся з інфраструктурою району, адже якщо до навчальних закладів і лікарень потрібно їхати далеко, то без автомобіля буде важко.

 Місце для авто

До питання про машину, якщо вона є. Повертаючись з роботи пізно ввечері, ви мрієте скоріше потрапити в свою квартиру, але для початку треба знайти місце для парковки, якщо не передбачена платна, а у вас немає гаража. У котеджі це питання вирішувати не потрібно: ви точно знаєте, що не витратите ще півгодини на пошук, адже місце закріплено за вами на території котеджа. Деякі проекти таунхаусів передбачають гаражі на першому поверсі будинку. Крім того, забудовник часто забезпечує містечка додатковими стоянками на в'їзді, якими можуть скористатися гості мешканців.

  Проживання у котеджах має свої недоліки , але переваг однозначно більше.Звичайно, кожен вибирає сам де йому жити комфортніше, але якщо ви у пошуках житла більшої площі ніж 70 квадратних метрів, то оцінити варіанти котеджів точно варто, враховуючи те, що у нашому місті є дійсно якісно збудовані  котеджні комплекси за вигідними цінами.

Якщо вам потрібна консультація при виборі таунхаусу, котеджу чи окремого будинку пишіть нам в зручний для вас месенджер або телефонуйте 0981788872   

--

Ярослав Власюк, агентство нерухомості "ГАЛТ", м.Рівне вул.Шкільна 45 , офіс 309

Корисні статті

Крок 4:

 

Як написати текст оголошення так, щоб вашу квартиру захотіли купити негайно

 

Правильна структура продаючого тексту в оголошенні про продаж нерухомості

 

...
339

Необхідно продати квартиру, але боїтеся натрапити на шахраїв?

 

Агентство нерухомості «GALT» допоможе вам продати квартиру за 30 днів. Наші професійні ріелтори володіють усіє...

1086

Нова квартира - це завжди перспективи для молодої родини, майбутнє для дітей, вигідна інвестиція та можливість отримання стабільного пасивного доходу. Вирішили влаштуватися в місті Рівному назавжди...

802

Під час кризи, в спробах заощадити, люди "кидаються" на житло, що будується. Квартири в таких будинках дешевше, але існує і перелік ризиків. Кожен вирішує сам чи готовий він переплат...

976